Błonia Bistro
Galeria zdjęć
Błonia Bistro
SYLWESTER
2022 / 2023
31 GRUDNIA I 31 DECEMBER
START 19:30
PRZYWITAJ NOWY ROK NA KRAKOWSKICH BŁONIACH!
NEW YEAR’S EVE GALA DINNER IN THE HEART OF CRACOW!
BŁONIA BISTRO ma zaszczyt zaprosić Państwa na Sylwestra 2022/2023,
Impreza rozpocznie się 31 grudnia o godzinie 19:30
i będzie trwać do godziny 3:00 nad ranem
Koszt zaproszenia to 249 zł za osobę lub 450 zł od pary
Cena zawiera część serwowaną
4 daniowa kolacja serwowana, drugie danie ciepłe w bufecie,
butelkę wódki 0,5l na parę oraz napoje: kawę, herbatę, wodę.
Początek Nowego Roku będą Państwo świętować przy kieliszku prosecco.
Zabawie nada tempa DJ, czeka też na Was fotobudka.
ZAPRASZAMY!
BŁONIA BISTRO has the honour to invite you to New Year’s Eve Party 2022/2023,
The party will start on December 31st at 7:30 PM and will last until 3:00 AM
The price is 249 PLN per person or 450 PLN per couple
The price includes the served part
4-course dinner served, warm second course in the buffet,
0.5l bottle of vodka per pair and drinks: coffee, tea, water.
You will celebrate the beginning of the New Year with a glass of prosecco.
The party will be pace by a DJ, there is also a photo booth waiting for you.
JOIN US!
SYLWESTER
2022 / 2023
MENU SYLWESTROWE KLASYCZNE
NEW YEAR’S EVE CLASSIC MENU
PRZYSTAWKA / STARTER
Siekany tatar wołowy z confitowanym żółtkiem
i pudrem z musztardy. Podany na grzance z domowego pieczywa
Chopped beef tartare with confit yolk and mustard powder
Served on a toast made of homemade bread
*
ZUPA / SOUP
Krem z czarnej fasoli z chrupiącym chorizo i ciecierzycą
Black bean cream with crispy chorizo and chickpeas
*
DANIE GŁÓWNE / MAIN COURSE
Policzki wołowe w sosie korzennym,ziemniaczane gnocchi i smażony brokuł
Beef cheeks in spicy sauce, potato gnocchi, and fried broccoli
*
DESER / DESSERT
Mus z białej czekolady z bezą i marakują
White chocolate mousse with meringue and passion fruit
*
DRUGIE DANIE CIEPŁE W FORMIE BUFETU /
SECOND HOT DISH IN THE FORM OF A BUFFET
Kark wieprzowy wolno pieczony z ziołowym chimichuri,
Ziemniaki z patelni, mix sałat
Slow roast pork neck with herb chimichuri
Fried potatoes with a mix of lettuce
SYLWESTER
2022 / 2023
MENU SYLWESTEROWE VEGE
NEW YEAR’S EVE VEGE MENU
PRZYSTAWKA / STARTER
Tatar z suszonych pomidorów z wędzonym fofu i prażonymi pestkami dyni
Dried tomato tartare with smoked tofu and roasted pumpkin seeds
*
ZUPA / SOUP
Krem z czarnej fasoli z chili i ciecierzycą
Black bean cream with chili and chickpeas
*
DANIE GŁÓWNE / MAIN COURSE
Kalafior pieczony w curry,polenta kukurydziana,sos orzechowy
Cauliflower baked in curry, corn polenta, and peanut sauce
*
DESER / DESSERT
Mus z białej czekolady z bezą i marakują
White chocolate mousse with meringue and passion fruit
*
DRUGIE DANIE CIEPŁE W FORMIE BUFETU /
SECOND HOT DISH IN THE FORM OF A BUFFET
Kotleciki z ciecierzycy podane na puree
z batata, szpinak z czosnkiem, granat
Chickpeas cutlets served on sweet potato puree,
spinach with garlic, and pomegranate
SYLWESTER
2022 / 2023
BUFET / BUFFET
Gravlax z zielonhym jabłkiem i werbeną cytrynową /
Marynowane buraki, kozi ser i prażone pestki dyni / Tatar wolowy /
Tatar z suszonych pomidorów / Pate drobiowe z nutką trufli
Spring rolls z warzywami i ziołami / Mix sałat z warzywami i sosem vinegre /
Sałatka cezar / Hummus klasyczny / Hummus z pieczonym burakiem /
Falafele / Stół regionalny / Aranchini z gorgonzolą
Gravlax with green apple and lemon verbena /
Marinated beetroots, goat cheese and roasted pumpkin seeds / Beef tartare /
Dried Tomato Tartare / Poultry pate with a hint of truffle
Spring rolls with vegetables and herbs / Mix of lettuces with vegetables and vinegre sauce /
Caesar salad / Classic hummus / Hummus with baked beetroot /
Falafels / Regional table / Aranchini with gorgonzola
STÓŁ REGIONALNY / REGIONAL TABLE
Kiełbasy i wędliny / Sery regionalne / Kabanosy / Wiejskie pieczywo
Masło / Domowe pikle / Smalec / „Smalec z fasoli” / Tymbalijki drobiowe
Sausages and cold cuts / Regional cheeses / Kabanos sausages / Country bread
Butter / Homemade pickles / Lard / „Bean lard” / Poultry timbals
SŁODKI STÓŁ / SWEET TABLE
Panna cotta z musem malinowym / Mini tiramisu
/ Krem cytrynowy z kruchym ciastem / Galaretka z czarnego bzu z miętą
/ Mini sernik / Słony karmel
Panna cotta with raspberry mousse / Mini tiramisu
/ Lemon cream with shortcrust pastry / Elderberry jelly with mint
/ Mini cheesecake / Salty caramel
SYLWESTER
2022 / 2023
BŁONIA BISTRO Aleja 3 maja 55, Kraków
e-mail: rezerwacja@bloniabistro.pl I tel.: +48 12 448 39 10
www.bloniabistro.pl