Restauracja Wierzynek PAKIET GOLD
Galeria zdjęć
Restauracja Wierzynek PAKIET GOLD
UROCZYSTA KOLACJA SYLWESTROWA W WIERZYNKU
Ucztę czas zacząć!
Wigilia Nowego Roku, krakowski rynek i słynąca z wielowiekowej tradycji
ucztowania restauracja to połączenie gwarantujące niezapomnienia
wspomnienia z sylwestrowej nocy!
Legendarny Wierzynek zaprasza na wykwintną zasiadaną kolację, podczas której
doświadczą Państwo królewskiej przyjemności biesiadowania.
Specjalnie na tę okazję, nasi Szefowie Kuchni przygotowali wyszukane menu,
wypełnione polskimi i międzynarodowymi specjałami.
Sylwester w Wierzynku to obietnica prawdziwie
wytwornej uczty dla zmysłów!
Zapraszamy!
PAKIET GOLD
MENU TRADYCYJNE
AMOUSE BOUCHE
MAGICZNE PUDEŁKO
MASŁO TRUFLOWE / MASŁO RAKOWE / CHRUPIĄCE PIECZYWO
PATE Z KACZEJ WĄTRÓBKI / ŻELKA MANGO – MARAKUJA / LEŚNE GRZYBY
PRZYSTAWKA ZIMNA
CEVICHE Z TUŃCZYKA / KOLENDRA / LIMONKA / KOMPRESOWANE OWOCE / AWOKADO
PRZYSTAWKA CIEPŁA
MINI GOŁĄBEK Z KISZONEJ KAPUSTY / SIEKANE ŻEBERKO BARBECUE / BULION LUBCZYKOWY
INTERMEZZO
SELEKCJA NAJLEPSZYCH POLSKICH SERÓW / DOMOWE I REGIONALNE KONFITURY /
NASZE MARYNATY / PIECZYWO
DANIE GŁÓWNE
POLĘDWICA Z SARNY / PUREE Z BATATÓW / MUS Z PIECZONEJ PIETRUSZKI Z ORZESZKAMI PINII /
SOS DEMI GLACE Z WYTRAWNĄ BELGIJSKĄ CZEKOLADĄ I ROZMARYNEM /DZIKI BROKUŁ
LUB
RIB EYE STEK / ZIEMNIAKI W PALONYM MAŚLE Z CZOSNKIEM I ROZMARYNEM /
WARZYWA Z PATELNI / SOS PIEPRZOWY I BARBECUE
DESER
AUTORSKA FLAMBIROWANA „SZARLOTKA WIERZYNKA” / LODY CYNAMONOWE
NAPOJE
KAWA, HERBATA, WODA MINERALNA
***
Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana
BOLLINGER SPECIAL CUVEE BRUT, SZAMPANIA FRANCJA
Cena menu za osobę / 950 zł
PAKIET GOLD
MENU WEGETARNIAŃSKIE
AMOUSE BOUCHE
MAGICZNE PUDEŁKO
MASŁO TRUFLOWE / MASŁO RAKOWE / CHRUPIĄCE PIECZYWO
TOFU MARYNOWANE W TERIYAKI / ORIENTALNE WARZYWA / IMBIR MARYNOWANY
PRZYSTAWKA ZIMNA
CARPACCIO Z BURAKÓW/REGIONALNY KOZI SER/MARYNOWANA KOLOROWA MARCHEW /
SAŁATKA Z RUKOLI I MELONA
PRZYSTAWKA CIEPŁA
PIEROŻKI Z CIASTA FILO Z SEREM FETA I TYMIANKIEM /
RATATOUILLE WARZYWNE / CZARNE OLIWKI
INTERMEZZO
WARZYWA W TEMPURZE / SOS MANGO-MAJO / CHIPSY Z WARZYW
DANIE GŁÓWNE
GOŁĄBKI Z KISZONEJ KAPUSTY / KASZA PĘCZAK Z LEŚNYMI GRZYBAMI /
SOS CIEMNY Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ I AROMATEM PĘDÓW SOSNY / PUREE Z PIETRUSZKI
DESER
AUTORSKA FLAMBIROWANA „SZARLOTKA WIERZYNKA” / LODY CYNAMONOWE
NAPOJE
KAWA, HERBATA, WODA MINERALNA
***
Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana
BOLLINGER SPECIAL CUVEE BRUT, SZAMPANIA FRANCJA
Cena menu za osobę / 950 zł